Kriminalitet u protekla 72 sata na području policijske uprave

Slika /PU_BB/slike vijesti/policija - grb.jpg

Na području policijske uprave dogodile su se četiri provale, slijede kriminalistička istraživanja s ciljem pronalaska počinitelja

Foto: ilustracija

U Daruvaru uhićen 19-godišnjak zbog provale

U petak 13. siječnja u večernjim satima u Daruvaru, nepoznati je počinitelj provalio u skladište jednog poduzeće iz kojeg je ukrao neutvrđenu količinu piva.
 
Iste večeri zbog sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela uhićen je 19-godišnjak.  Nakon kriminalističkog istraživanja protiv njega će Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru biti podnesena kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Teška krađa“ iz članka 229. stavka 1. Kaznenog zakona.
 

Provaljeno u šupu u Bjelovaru te ukradena drva za ogrjev

Od petka 13. do nedjelje 15. siječnja u Bjelovaru, u Ulici Andrije Hebranga, u dvorištu obiteljske kuće nepoznati je počinitelj provalio u šupu vlasništvo 68-godišnjakinje te ukrao četiri metra drva bukve iscijepano za ogrjev.
 
Nastala šteta procjenjuje se na nekoliko stotina eura
 

U Tomašu provaljenu u kuću u kojoj nitko ne stanuje

Od srijede 11. do nedjelje 15. siječnja u Tomašu, nepoznati je počinitelj provalio u kuću u kojoj nitko ne stanuje te iz kuće ukrao dva akumulatora i set pribora za jelo.
 
Nastala šteta procjenjuje se na više desetaka eura.
 

Provale u obiteljske kuće u Gudovcu

U periodu od 7. do 14. siječnja u Gudovcu, nepoznati je počinitelj provalio u kuću vlasništvo 39-godišnjaka koji se nalazi na radu u inozemstvu te iz kuće ukrao nakit i televizor. Nastala šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća eura.
 
Nadalje, navedeni počinitelj je također provalio u susjednu kuću vlasništvo 75-godišnjakinje koja se također nalazi u inozemstvu, ali iz kuće nije ništa ukrao.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon