Kriminalitet u protekla 72 sata na području policijske uprave

Slika /PU_BB/slike vijesti/policija natpis33.jpg
Foto: ilustracija
               
U Bjelovaru provaljeno u obiteljsku kuću 

U periodu od 15. listopada do 27. studenog, nepoznati je počinitelj u Bjelovaru provalio u obiteljsku kuću vlasništvo 44-godišnjakinje iz koje je ukrao televizor. Nastala je šteta od nekoliko desetaka tisuća kuna.
 
Slijedi kriminalističko istraživanje s ciljem pronalaska počinitelja.
 
Poduzeće iz Bjelovar putem lažnog oglasa prevareno za nekoliko desetaka tisuća eura 

U petak 25. studenog u Policijskoj postaji Bjelovar, vlasnik jednog poduzeća iz Bjelovara podnio je kaznenu prijavu zbog kaznenog djela „Prijevara“ iz članka 236. stavka 2. Kaznenog zakona.
 
U prijavi je naveo da je prije mjesec dana putem mobilne aplikacije pronašao oglas o prodaji kamiona i kamionske prikolice za nekoliko desetaka tisuća eura. Stupio je u kontakt s vlasnikom te je dobio račune za kupnju koje je platio 18. i 21. studenog.
 
U srijedu 23. studenog, vozač njegovog poduzeća je u Republici Njemačkoj došao na adresu te nije zatekao kamion, koji je prema dogovoru trebao biti u dvorištu. Nakon toga je pokušao kontaktirati prodavača, ali ga je prodavač blokirao te mu se ne želi javiti.
 
U vezi događaja slijedi kriminalističko istraživanje.
 
Pokušaj krađe vozila u Bjelovaru 

U noći s četvrtka na petak 24./25. studenog, nepoznati je počinitelj u Bjelovaru, na parkiralištu jednog poduzeća, iščupao ručicu za otvaranje vrata zajedno s bravom na osobnom automobilu u vlasništvu tog poduzeća. Zatim je ušao u vozilo i polomio bravu volana s ciljem krađe vozila, u čemu nije uspio.
 
Slijedi kriminalističko istraživanje s ciljem pronalaska počinitelja.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon