Kriminalitet u protekla 72 sata na području policijske uprave

Slika /PU_BB/slike vijesti/policija natpis33.jpg
Foto: Ilustracija

Krađa mobitela
 
U petak 23. rujna u Velikom Pašijanu, 25-godišnjak je iz osobnog automobila ukrao 42-godišnjaku mobitel vrijednosti nekoliko tisuća kuna. Prilikom kriminalističkog istraživanja, 25-godišnjak je policijskim službenicima dragovoljno predao ukradeni mobilni telefon.
 
Prijevara
 
U petak 23. rujna u Policijskoj postaji Bjelovar, 81-godišnjak je podnio kaznenu prijavu zbog kaznenog djela „Prijevara“ iz članka 236. stavka 1. Kaznenog zakona.
 
U prijavi je naveo da je 22. rujna, na jednoj društvenoj mreži pronašao oglas o prodaji električnog tricikla. Stupio je u kontakt s oglašivačem i dogovorio kupnju za nekoliko tisuća kuna. U poruci je oglašivaču poslao svoje osobne podatke i podatke o bankovnoj kartici. 23. rujna provjerio je stanje svojeg bankovnog računa te je utvrdio da mu nedostaje više tisuća kuna. U vezi događaja slijedi kriminalističko istraživanje.
 
Građani
 
Nemojte nikome davati svoje osobne podatke, kao i podatke o svojem bankovnom računu kao što su stanje računa, serijski broj kartice, broj računa, rok valjanosti kartice te CVV broj kako ne bi postali žrtve ovakvih ili sličnih prijevara.
 
Provala u trgovinu
 
U subotu 24. rujna u kasnim večernjim satima u Bjelovaru, na Šetalištu dr. Ivše Lebovića, nepoznati počinitelj je provalio u trgovinu iz koje je ukrao nekoliko tisuća kuna. U vezi događaja slijedi kriminalističko istraživanje s ciljem pronalaska počinitelja.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon