Javni red i mir u protekla 72 sata na području policijske uprave

Slika /PU_BB/slike vijesti/policajac i vozilo.jpg
Foto: Ilustracija

Podgorci
 
U petak 23. rujna između 6 i 8 sati  u Podgorcima ispred trgovine, 53-godišnjak je narušavao javni red i mir tako što je urinirao u neposrednoj blizini ulaska u trgovinu gdje su prolazili učenici osnovne škole. Također je u tom vremenu vikao, galamio i psovao. Protiv njega zbog počinjenih prekršaja iz članka 13. i 14. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.
 
Kapela
 
U petak 23. rujna oko 17.30 sati u Kapeli, u Bilogorskoj ulici,  u ugostiteljskom objektu javni red i mir narušavao je 32-godišnjak tako što je fizički napao 38-godišnjaka udarivši ga dlanom u lice.
Protiv njega zbog počinjenog prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.
 
Garešnički Brestovac
 
U subotu 24. rujna oko 23 sata u Garešničkom Brestovcu, u Brestovačkoj ulici, pored stambene zgrade javni red i mir narušavao je 53-godišnjak tako što je vikao i galamio na 44-godišnjakinju te joj prijetio. 53-godišnjak je priveden u prostorije policije gdje je  utvrđeno je da je bio pod utjecajem alkohola. Potom je smješten u posebnu prostoriju policije do otrježnjenja.
Protiv 53-godišnjaka zbog počinjenog prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.
44-godišnjakinja je upoznata o načinu pokretanja kaznenog progona za kazneno djelo „Prijetnja“ iz članka 139. stavka 2. Kaznenog zakona.
 
Bjelovar
 
U nedjelju 25. rujna oko 14.30 sati u Bjelovaru, u Ulici Antuna Mihanovića, u hodniku stambene zgrade javni red i mir narušavao je 22-godišnjak tako što je vikao i galamio te šakom razbio staklo veličine 30 x 120 centimetra na ulaznim vratima zgrade.
Protiv 22-godišnjaka zbog počinjenog prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.
U događaju je nastala šteta od nekoliko stotina kuna, a odgovorna osoba stambene zgrade je upoznata o načinu pokretanja kaznenog progona za kazneno djelo „Oštećenje tuđe stvari“ iz članka 235. Kaznenog zakona.
 
Mali Zdenci
 
U nedjelju 25. rujna oko 22.30 sati u Malim Zdencima, u Ulici Antuna Mihanovića, u dvorištu obiteljske kuće 28-godišnjaka, javni red i mir narušavao je 40-godišnjak tako što je vikao i galamio te fizički napao 28-godišnjaka. Uslijed međusobnog naguravanja, obojica su pala na tlo. Prilikom događaja bio je prisutan pas vlasništvo 40-godišnjaka koji je ugrizao 28-godišnjaka u predjelu noge i ruke, uslijed čega je 28-godišnjak lakše ozlijeđen. 40-godišnjak je priveden u prostorije policije gdje je utvrđeno da je bio pod znatnim utjecajem alkohola.
Smješten je u posebne prostorije policije do otrježnjenja, a protiv njega slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru zbog počinjenih prekršaja iz članka 13. i 30. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon