Kriminalitet u protekla 24 sata na području policijske uprave

Slika /PU_BB/slike vijesti/policija natpis33.jpg
Foto: ilustracija


22-godišnjak ukrao više komada parfema u jednoj trgovini u Daruvaru 

Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 22-godišnjakom utvrđena je sumnja da je počinio kazneno djelo „Krađa“ iz članka 228. stavka 1. Kaznenog zakona. Naime, sumnja se da je u razdoblju od 27. do 30. siječnja u Daruvaru, na Trgu kralja Tomislava, u jednoj trgovini ukrao više komada parfema ukupne vrijednosti nekoliko stotina eura.

Protiv 22-godišnjaka slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru.
 

Šumska krađa 

U ponedjeljak 30. siječnja u Policijskoj postaji Bjelovar, 50-godišnjak je podnio kaznenu prijavu zbog kaznenog djela „Krađa“ iz članka 228. stavka 1. Kaznenog zakona. U prijavi je naveo da mu je nepoznati počinitelj unazad 10 godina, iz njegove šume u Zrinskom Topolovcu porušio i ukrao neutvrđenu količinu drvne mase bagrema i graba. Nastalu štetu cijeni na nekoliko tisuća eura.
 
Slijedi kriminalističko istraživanje s ciljem pronalaska počinitelja.
 

76-godišnjakinji u jednoj trgovini u Bjelovaru utajen novčanik

U ponedjeljak 30. siječnja, 76-godišnjakinja je u Policijskoj postaji Bjelovar prijavila da je u petak 27. siječnja u prijepodnevnim satima bila u jednoj trgovini u Bjelovaru, u Ulici Andrije Hebranga.
 
Nakon što je obavila kupnju i platila račun, na blagajni je zaboravila svoj novčanik u kojem su joj se nalazile bankovne kartice, osobni  dokumenti te više desetaka eura. Kada se je vratila kući shvatila je da je zaboravila novčanik u trgovini. Otišla je ponovno u trgovinu te nije pronašla svoj novčanik na mjestu gdje smatra da ga je ostavila.
 
76-godišnjakinja je upoznata da se kazneni progon za kazneno djelo „Utaja“ iz članka 232. stavka 2. Kaznenog zakona pokreće privatnom tužbom.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon