Kriminalitet u protekla 24 sata na području policijske uprave

Slika /PU_BB/slike vijesti/policijski auto 2.jpg
Foto: Ilustracija

U Rovišću provaljeno u osnovnu školu       
 
U periodu od petka 4. do ponedjeljka 7. studenog, nepoznati je počinitelj u Rovišću provalio u osnovnu školu te iz škole ukrao stolno računalo s monitorom, nekoliko zvučnika i miksetu. Ravnateljica osnovne škole se trenutno nije mogla izjasniti o visini nastale materijalne štete.
 
Slijedi kriminalističko istraživanje s ciljem pronalaska počinitelja.
 
U Daruvaru su 27-godišnjak i 51-godišnjak prijetili 44-godišnjaku te mu nanijeli tjelesne ozljede
 
Jučer je 44-godišnjak u Policijskoj postaji Daruvar podnio kaznenu prijavu protiv 27-godišnjaka i 51-godišnjaka zbog kaznenih djela „Prijetnja“ iz članka 139. stavka 2. i „Teška tjelesna ozljeda“ iz članka 118. stavka 1. u vezi članka 34. Kaznenog zakona.
 
U prijavi je naveo da je u subotu 5. studenog, oko 2 sata u Daruvaru, u ugostiteljskom objektu 27-godišnjak fizički napao 30-godišnjeg gosta, a u tome ga je on kao vlasnik objekta pokušao spriječiti. Zatim je njega fizički napao 51-godišnjak udarivši ga rukama i nogama u predjelu glave i tijela. Nakon toga su 27-godišnjak i 51-godišnjak napustili ugostiteljski objekt te su se za pola sata vratili ta ga pozivali da izađe van, a kada je izišao, obojica su ga fizički napali udarajući ga rukama i nogama po tijelu. Pri tome su mu prijetili ubojstvom i paljenjem ugostiteljskog objekta.
 
U događaju je 44-godišnjak zadobio tjelesne ozljede, a njihova narav će naknadno biti okvalificirana.
 
 U vezi događaja slijedi kriminalističko istraživanje.
 
Tri osobe u dobi od 23, 25 i 30 godina bez plaćanja spavali u sobama za prenoćište
 
U ponedjeljak 7. studenog u Policijskoj postaji Bjelovar, 75-godišnjak je podnio kaznenu prijavu zbog kaznenog djela „Prijevara“ 236. stavka 1. Kaznenog zakona protiv 23-godišnjaka, 25-godišnjaka i 30-godišnjaka.
 
U prijavi je naveo da su od 2. do 6. studenog, navedene osobe koristile i spavale u sobama za prenoćiste u njegovom vlasništvu, nakon čega su se odselili bez da su platili korištenje tih soba.
 
U vezi događaja slijedi kriminalističko istraživanje.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon