Kriminalitet i prekršajna problematika u proteklih 72 sata na području policijske uprave

Slika /PU_BB/slike vijesti/policija natpis33.jpg
Foto: ilustracija

Krađa drvne mase 

U petak, 3. ožujka u prijepodnevnim satima između mjesta Cjepidlake i Removca, općina Đulovac, nepoznati je počinitelj ukrao dva prostorna metra drvne mase bagrema vlasništvo 47-godišnjaka, a koja su se nalazila odložena uz kolnik.
 
Vlasnik nastalu štetu procjenjuje na stotinu eura te je upoznat je o načinu pokretanja kaznenog progona za kazneno djelo „Krađa“ iz članka 228. stavka 2. Kaznenog zakona.
 

39-godišnjak zatečen u krađi alkoholnih pića i prehrambenih proizvoda 

U subotu, 4. ožujka oko 12 sati u Čazmi, u jednom trovačkom centru, 39-godišnjak je zatečen u krađi alkoholnih pića i prehrambenih proizvoda vrijednosti 110 eura. Od njega su predmeti oduzeti te vraćeni u prodaju.
 
Odgovorna osoba trgovačkog centra upoznata je o načinu pokretanja kaznenog progona za kazneno djelo „Krađa“ iz članka 228. stavka 2. Kaznenog zakona.
 

31-godišnjak iz Bjelovara nije držao psa pod nadzorom 

U petak, 3. ožujka oko 18.30 sati u Bjelovaru, u Ulici Nove Plavnice, 37-godišnjak je šetao svojeg psa mješanca. U jednom trenutku, iz neograđenog dvorišta na ulicu istrčao je pas rotvajler vlasništvo 31-godišnjaka te napao psa mješanaca. U razdvajanju pasa, rotvajler je nekoliko puta ugrizao 37-godišnjaka za ruke te je zbog toga 37-godišnjak upućen da zatraži liječničku pomoć.
 
Protiv 31-godišnjeg vlasnika psa rotvajlera zbog držanje životinje bez nadzora, odnosno zbog počinjenog prekršaja iz članka 30. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, slijedi izvješće o počinjenom prekršaju.
 

29-godišnjak zatečen da upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita 

U nedjelju, 5. ožujka u 9.45 sati u Bjelovaru, u Ulici Miroslava Krleže, policijski su službenici u kontroli prometa zatekli 29-godišnjaka da upravlja osobnim automobilom Mercedes bjelovarskih registracijskih oznaka prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom, odnosno bez položenog vozačkog ispita.
 
Protiv 29-godišnjaka zbog počinjenog prekršaja iz članka 216. stavka 1. točke 3. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.
 

53-godišnjak upravljao traktorom pod utjecajem alkohola od 2,53 g/kg 

U nedjelju, 5. ožujka oko 18 sati u Velikom Grđevcu, u Ulici Petra Preradovića, policijski su službenici zatekli 53-godišnjaka da upravlja traktorom daruvarskih registracijskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,53 g/kg.
 
On je priveden i smješten u posebne prostorije policije do otrježnjenja. Protiv njega zbog počinjenog prekršaja iz članka 199. stavka 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon