Končanica - prometna nesreća s poginulim traktoristom

Slika /PU_BB/slike vijesti/PN sa poginulim traktoristom .jpg

Još jedan život je prekinut na prometnicama naše Županije, u Končanici, a radi se o 78-godišnjem traktoristu koji je uslijed zadobivenih teških ozlijeda u prometnoj nesreći naknadno preminuo

Foto: ilustracija

Jučer, 11. ožujka u 11.44 sati, 78-godišnjak je upravljao traktorom (DA) kroz Končanicu u smjeru Velikih Zdenaca. Na dijelu kolnika na kojemu se nalazi neisprekidana uzdužna linija na kolniku započeo je skretanje u lijevo na prilazni most, a da se pritom nije uvjerio da tu radnju može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. U istom smjeru iza traktora kretalo se teretno vozilo litvanskih nacionalnih oznaka s kojim je upravljao 45-godišnji državljanin Litve, a koji je započeo pretjecanje traktora na dijelu kolnika na kojemu se nalazi neisprekidana uzdužna linija na kolniku, a da se pritom niti on nije uvjerio da tu radnju može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. Tom prilikom došlo je do udara prednjeg desnog dijela teretnog vozila u stražnji lijevi dio traktora koji se zarotirao za 180 stupnjeva te je odbačen u putni jarak gdje se zaustavio.

U ovoj prometnoj nesreći teške tjelesne ozlijede opasne po život zadobio je 78-godišnji vozač traktora kojemu je liječnička pomoć pružena u Općoj bolnici Virovitica, gdje je uslijed težina ozljeda preminuo sinoć u 20.13 sati.

Vezano uz navedeni događaj Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru slijedi posebno izvješće.

Ovo je peta poginula osoba u prometnim nesrećama ove godine na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske.

Priopćenja | Promet i vozila