Kod Male Pisanice u prometnoj nesreći ozlijeđene tri osobe

Slika /PU_BB/slike vijesti/policija natpis4.jfif

30-godišnjak se s vozilom nije kretao sredinom obilježene prometne trake, već je skrenuo u lijevu prometnu traku te je došlo do sudara sa sanitetskim vozilom koje je naišlo iz suprotnog smjera  

Foto: Ilustracija

Danas, 19. kolovoza oko 6.45 sati, 30-godišnjak je upravljao osobnim automobilom Audi bjelovarskih registracijskih oznaka iz smjera Bjelovara u smjeru Veliki Grđevac. Na udaljenosti oko 500 metara od završetka mjesta Mala Pisanica, nije se kretao sredinom obilježene prometne trake, već je skrenuo u lijevu prometnu traku, a iz tog smjera je nailazilo sanitetsko vozilo Peugeot bjelovarskih registracijskih oznaka s kojim je upravljao 33-godišnjak. On je u namjeri izbjegavanja sudara s vozilom skrenuo ulijevo te je pri tome došlo do međusobnog udara desnim stranama vozila. Uslijed udara sanitetsko vozilo je odbačeno u lijevi putni jarak, dok se je Audi zarotirao i zaustavio na kolniku.

Akotestiranjem je utvrđeno da je 30-godišnjak bio pod utjecajem alkohola, dok je kod 33-godišnjaka reakcija na alkohol izostala. U prometnoj nesreći svi putnici iz sanitetskog vozila su ozlijeđeni. Teške tjelesne ozljede zadobila je 40-godišnja putnica, dok su lakše ozlijeđeni 33-godišnji vozač i njegova 23-godišnja putnica.

Od 7.05 sati do 9.00 sati, promet na DC 28 bio je zatvoren te se je odvijao dionicom Mala Pisanica – Donja Kovačića – Veliki Grđevac.

Protiv 30-godišnjaka zbog počinjena kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“ iz članka 227. Kaznenog zakona, slijedi podnošenje kaznene prijave nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila