I ovog vikenda pojačane mjere u prometu

Slika /PU_BB/Promet/mjerenjebrzine.jpg

Pozivamo sve sudionike prometa na cestama da dosljedno poštuju prometne propise i pravila

Foto: ilustracija

U cilju povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama i održavanja povoljnog stanja sigurnosti na prometnicama policija će i ovog vikenda kontinuirano poduzimati pojačane aktivnosti, usmjerene prioritetno na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u prometu, a koji su najčešći uzročnici prometnih nesreća tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“.

U tom pogledu obavještavamo sve sudionike u prometu da će tijekom narednog vikenda, od danas 20. do nedjelje 22. studenoga, na području PU bjelovarsko-bilogorske, ali i cijele Republike Hrvatske, policija poduzimati pojačane aktivnosti u cilju preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica.

Posebice će se pojačano nadzirati i sankcionirati nepridržavanje ograničenja brzine, vožnja pod utjecajem alkohola i droga, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisno korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilima te drugi prekršaji koji ugrožavaju sigurnost cestovnog prometa.

I ovom prilikom molimo sve sudionike u prometu da poštujući prometne propise vode brigu o svojoj i sigurnosti drugih sudionika u prometu, te da svojim pozitivnim ponašanjem pridonesu povoljnom stanju sigurnosti.

Stranica