Dvije osobe dragovoljno predale značajnu količinu eksplozivnih sredstava, oružja i streljiva

  • Slika /PU_BB/Manje oružja, manje tragedija/ručne bombe.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Jedna osoba s bjelovarskog područja i jedna osoba s garešničkog područja prepoznali su značaj akcije „Manje oružja, manje tragedija“ čime su otklonili opasnost i svoje okoline i dale doprinos sigurnosti svih nas.  

Foto: Policijska uprava Bjelovarsko-bilogorska

U utorak, osoba iz Bjelovara je policiji dragovoljno predala 13 bombi, 4 bombe ratne proizvodnje, minu, 10 upaljača za minu, 3 topnička streljiva, 2 elektro detonatorske kapisle, 300 grama barutskog punjenja i 150 komada streljiva.
 
U Garešnici  policiji je 35-godišnjak dragovoljno predao oko 950 komada streljiva, pušku, 6 bombi i 10 mina.

Podsjećamo građane - predajte oružje bez sankcija!

Još je uvijek u tijeku akcija Manje oružja - manje tragedija kojom vam je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava. Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi! Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi.

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.
 
Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Na vašu adresu doći će posebno osposobljeni policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka koji će preuzeti oružje.
 
Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.


 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica