Dragovoljnom predajom oružja, streljiva i eksplozivnih sredstava svoj dom činite sigurnijim mjestom za život, a pri tom ne podliježete sankcijama

Slika /PU_BB/Manje oružja, manje tragedija/kampanja-MOMT3.png

Građani hvala što i dalje policiji predajete nelegalno oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva i time doprinosite sigurnosti

Foto: ilustracija

Policiji je jučer građanin iz okolice Bjelovar dragovoljno predao 5 ručnih bombi, tri topnička streljiva te oko 200 komada raznog streljiva.
Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu je oduzeto pohranio u skladište ubojite opreme do uništenja.

Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska ovim putem zahvaljuje savjesnim građanima na dragovoljnim predajama i nadalje poziva građane da učine svoj život sigurnijim i da se riješe oružja, streljiva ili eksplozivnih sredstava bez ikakvih sankcija.

Naglašavamo da svi građani koji nedozvoljeno posjeduju oružje, streljivo ili eksplozivna sredstva, mogu predati policiji i pritom neće snositi nikakve sankcije, odnosno protiv njih se neće pokretati prekršajni niti kazneni postupci.

Pozivamo i dalje sve građane koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje, streljivo ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija. Bitno je da građani sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da svoju namjeru za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te pričekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će doći na dogovoreno mjesto te preuzeti i uništiti opasna sredstva na siguran način.
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica