Dragovoljno predao dvije ručne bombe

Slika /PU_BB/slike vijesti/bombe dvije.jpg

Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu nazvati broj policije 192

Foto: ilustracija
U ponedjeljak, 10. lipnja, jedna osoba sa šireg bjelovarskog područja je policiji dragovoljno predala dvije ručne bombe. Budući da je ova osoba prepoznala dobrobit naše akcije „Manje oružja, manje tragedija“ ona neće snositi nikakve zakonske sankcije, a riješila se uljeza iz svog doma.

Dobro je podsjetiti:
Podsjećamo građane da je u tijeku provođenje akcije Manje oružja - manje tragedija, odnosno prema Zakonu o oružju oružje se može predati uvijek i protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati ni kazneni niti prekršajni postupak, ukoliko oružje prijavi nadležnom tijelu radi predaje prije početka primjene svih zakonskih policijskih ovlasti.
Pozivamo i apeliramo na sve one, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji, s napomenom da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Stranica