Dragovoljna predaja eksplozivnih sredstava i streljiva

Slika /PU_BB/slike vijesti/manje oružja, manje tragedije.jpg

Podsjećamo građane - predajte oružje bez sankcija!

Foto: ilustracija

U četvrtak, 01. listopada, jedna osoba iz okolice Bjelovara je policiji dragovoljno predala: jedan raketni bacač, dvije ručne bombe, jednu školsku raketu kalibra 128 mm, dvije školske topničke granate i 12 komada streljiva raznih kalibra, a što je sve u svom posjedu imala nezakonito.

Budući da se radi o dragovoljnoj predaji ova osoba neće snositi nikakvu zakonsku sankciju, a riješila se uljeza iz svog doma!

Još je uvijek u tijeku akcija Manje oružja - manje tragedija kojom vam je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava. Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi! Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi.

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.
 
Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Na vašu adresu doći će posebno osposobljeni policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka koji će preuzeti oružje.
 
Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Pisane vijesti | Društvo i zajednica