Dani sigurnosti u prometu – Roadpol Safety Days

Slika /PU_BB/Promet/ROADPOL/roadpol1.jpg

Na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske cilj projekta u cijelosti je ostvaren jer u danu provedbe dana bez poginulih u prometu nije bilo poginulih osoba u prometu, niti je bilo prometnih nesreća

Foto: ROADPOL

Temeljem inicijative ROADPOL-a, mreže prometnih policija država Europe, a čija članica je i hrvatska prometna policija, ove godine od 16. do 22. rujna 2020. godine  na području cijele Republike Hrvatske pa tako i na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske držani su Dani sigurnosti u prometu - projekt Roadpol Safety Days.   
 
Tijekom pojačanog postupanja u proteklom tjednu utvrđena su ukupno 209 prometna prekršaja. Od tog broja 157 prekršaja su počinili vozači i putnici koji nisu koristili sigurnosni pojas dok je 52 prekršaja utvrđena nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom.

17. rujna izabran je za „Dan bez poginulih u prometu“. Tijekom Europskog dana bez poginulih u cestovnom prometu, policijski službenici su preventivno i represivno postupali prema svim sudionicima u prometu, a upravo u cilju smanjenja broja prometnih nesreća sa smrtno stradalim osobama.
 
Na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske cilj projekta u cijelosti je ostvaren jer u danu provedbe nije bilo poginulih osoba u prometu, niti je bilo prometnih nesreća. 
  
Postaja prometne policije Bjelovar je na svom postajnom području prilikom kontrole prometa zaustavljenim vozačima ukazivalo na potrebu i nužnost poštivanja prometnih pravila i propisa u svrhu podizanja svijesti vozača i svih ostalih sudionika u prometu u cilju smanjenja broja prometnih nesreća posebno onih s najtežim posljedicama. Tom prilikom vozačima su dodijeljene prigodne Prisege i edukativne brošure u kojima su objašnjeni ciljevi ovih aktivnosti.
 
Svi zaustavljeni vozači su pozitivno i s velikim interesom podržali provođenje ove akcije.

Pisane vijesti | Promet i vozila