Brzom intervencijom policijskih službenika pronađeni počinitelji krađe mobitela u Bjelovaru

Slika /PU_BB/slike vijesti/policajac i vozilo.jpg

50-godišnja počiniteljica krađe mobitela vrijeđala je i omalovažavala policijske službenike koji su prema njoj postupali            

Foto: Ilustracija

U utorak 6. rujna, policijski su službenici postupali po prijavi da je u Bjelovaru, na Trgu Eugena Kvaternika, na terasi jednog ugostiteljskog objekta netko ukrao mobitel 64-godišnjaku vrijednosti nekoliko tisuća kuna.
 
U večernjim satima su u jednom ugostiteljskom objektu u užem centru grada, uočili 59-godišnjaka i 50-godišnjakinju za koje su posumnjali da bi mogli biti počinitelji krađe mobitela. Nakon što su ih pozvali na obavijesni razgovor u prostorije policije, 50-godišnjakinja ih je počela vrijeđati i omalovažavati pogrdnim riječima, zbog čega je uhićena. Ispred zgrade Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske, 50-godišnjakinja se je pokušala udaljiti te su zbog sprječavanja bijega nad njom uporabljena sredstva prisile.
 
Od 59-godišnjaka je u prostorijama Policijske postaje Bjelovar privremeno oduzet ukradeni mobilni telefon, a koji je kasnije vraćen 64-godišnjem vlasniku.  
 
Protiv 50-godišnjakinje zbog počinjenog prekršaja iz članka 17. (vrijeđanje ili omalovažavanje službene osobe) Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.
 
Protiv 59-godišnjaka i 50-godišnjakinje zbog počinjenog kaznenog djela „Krađa“ iz članka 228. stavka 1. Kaznenog zakona, slijedi podnošenje kaznene prijave nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon