Bjelovarska policija spriječila krijumčarenja stranih državljana

Slika /PU_BB/Policija-ilustracije/Policija-noć.jpg

Osumnjičeni koji je zatečen u  prijevozu stranih državljana koji su na nezakonit način prešli državnu granicu Republike Hrvatske je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske

Foto: ilustracija

Na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske policijski službenici obavljajući poslove suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija su u nedjelju, 11. kolovoza, u noći spriječili krijumčarenje stranih državljana koji su nezakonito prešli državnu granicu i ušli u Republiku Hrvatsku.
 
Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz članka 326. Kaznenog zakona policijski službenici proveli su kriminalistička istraživanja nad državljaninom Sirije.

Osumnjičeni je zatečen u prijevozu stranih državljana koji su na nezakonit način prešli državnu granicu Republike Hrvatske. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je iz koristoljublja za unaprijed dogovoreni novčani iznos prevozio strane državljane do krajnjeg odredišta.

Svi prevoženi strani državljani izrazili su namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je uz kaznenu prijavu podnesenu nadležnom državnom odvjetništvu, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske.
 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon