Bjelovar - prometna nesreća s pet ozlijeđenih mladića

Slika /PU_BB/slike vijesti/alkohol.png

U ranim jutarnjim satima u subotu, u centru Bjelovara dogodila se prometna nesreća koju je skrivio 26-godišnji vozač Audia

Foto: ilustracija

U subotu, 30. svibnja oko 05.10 sati, 26-godišnji vozač iz Bjelovara, pod utjecajem alkohola upravljao je osobnim automobilom Audi A4 (BJ) i kretao se kroz Bjelovar, Ulicom Andrije Kačića Miošića. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Matice hrvatske nije postupio po postavljenom prometnom znaku „stop“ već je vozilom ušao u raskrižje i oduzeo prednost prolaza, te prednjim desnim dijelom vozila udario u prednji lijevi dio osobnog automobila BMW (BJ) kojim je upravljao 23-godišnjak također iz Bjelovara i pod utjecajem alkohola. Nakon sudara Audi je udarilo u metalni stup javne rasvjete uz južni rub kolnika ulice Matice hrvatske, a vozilo BMW se prevrnulo na desnu bočnu stranu te potom udarilo u prometni znak koji je postavljen uz rub kolnika Ulice Dimitrija Demetra i u zadnji dio parkiranog osobnog automobila. Isteklo ulje iz vozila prilikom sudara je pošpricalo jedan parkirani osobni automobil dok su otpali dijelovi s vozila razbili prozorska stakla na stanu zgrade u Ulici Matice hrvatske.
U ovoj prometnoj nesreći teške tjelesne ozlijede zadobio je putnik iz Audia, dok su lakše tjelesne ozljede zadobili vozači obadva vozila i još dva putnika iz Audia.
U svezi navedenog događaja slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru.

Pisane vijesti | Promet i vozila