Akcija pojačanog nadzora poštivanja brzine kretanja vozila od 12. do 18. kolovoza

Slika /PU_BB/Promet/brzina-smrt.png

Od 12. do 18. kolovoza 2019. godine provodit će se pojačan nadzor brzine kretanja vozila usklađen sa akcijama organizacije TISPOL

Foto: logo TISPOL-a
Od 12. do 18. kolovoza 2019. godine provodit će se pojačan nadzor brzine kretanja vozila usklađen sa akcijama organizacije TISPOL- mreže prometnih policija država Europe,  na području cijele Republike Hrvatske i u preko 20 država članica TISPOL-a.
Kako brzina i dalje ostaje vodeći uzrok najtežih prometnih nesreća i smrtnog stradavanja, ova akcija ima za cilj pridonijeti smanjenju stradavanja i povećanju svijesti vozača o nepotrebnom i opasnom prekoračenju zakonskih ograničenja te brzini neprilagođenoj uvjetima na cestama. Prema statističkim pokazateljima za 2018. godinu, od ukupno 317 poginulih osoba u prometnim nesrećama u RH, njih 158 ili  49,8% poginulo je zbog nepropisne i neprilagođene brzine.
Temeljem TISPOL-ovog plana aktivnosti za 2019. godinu na području država članica, kao i na području cijele Republike Hrvatske, pa tako i na prometnicama PU bjelovarsko-bilogorske održat će se ova  ciljana preventivno-represivna akcija nadzora brzine kretanja vozila.
Kako svojim ponašanjem ne bi doveli u opasnost vlastitu, ali i sigurnost ostalih sudionika u prometu te kako bi izbjegli moguće sankcije, savjetujemo vozačima da poštuju ograničenja brzine, odnosno da prilagode brzinu kretanja vozila stanju i uvjetima na kolnicima uvijek i bez iznimke.

 

Stranica