Županijska akcija u prometu – upravljao vozilom sa 2,67g/kg alkohola

Slika PU_BB/slike vijesti/policajac_autocesta_uspravna.jpg

Prekjučer u poslijepodnevnim satima na području PU bjelovarsko-bilogorske provedena je županijska akcija u cestovnom prometu.  

Foto: Ilustracija

Prekjučer u poslijepodnevnim satima na području PU bjelovarsko-bilogorske provedena je županijska akcija u cestovnom prometu. Kontrolirano je 145 vozila i vozača od kojih je 81 vozač zatečen u prekršaju. Na prisutnost alkohola kontrolirana su 43 vozača od kojih su 3 bila pod utjecajem alkohola. Dopuštenu brzinu prekoračilo je 47 vozača, a bez položenog vozačkog ispita za volanom je zatečen jedan vozač, dok je jedan vozač zatečen u upravljanju neregistriranim i neosiguranim vozilom. Sigurnosni pojas nije koristilo 17 sudionika u prometu, dok je za  ostale prekršaje kažnjeno 12 vozača.

Vezano na navedenu akciju, policijski službenici su u Daruvaru pored autobusnog kolodvora pokušali zaustaviti teretno vozilo Mercedes daruvarskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 48-godišnjak koji  nije  postupio po znaku policijskih službenika već je  nastavio vožnju bez zaustavljanja te se zaustavio u svom dvorištu. Muškarac je alkotestiran  pri  čemu je očitana koncentracija od 2,67 g/kg alkohola te protiv njega slijedi optužni prijedlog.

 



Stranica