Tijekom hvatanja počinitelja, policajac nehotice ranio bjegunca

Slika PU_BB/slike vijesti/pistolj_I_lisice.jpg

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su 41-godišnjak iz Zagreba i 42-godišnjak sa područja Općine Kloštar Podravski, a sa boravkom u Zagrebu, počinile kazneno djelo „Dogovor za počinjenje kaznenog djela“ u namjeri počinjenja kaznenog djela „Teške krađe“.

Foto: Ilustracija

          Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje  osnovane  sumnje  da  su 41-godišnjak iz Zagreba i  42-godišnjak  sa područja Općine Kloštar Podravski, a sa boravkom u Zagrebu, počinile kazneno djelo „Dogovor za počinjenje kaznenog djela“ u namjeri počinjenja kaznenog djela „Teške krađe“.

Spomenutu dvojicu su 9. travnja 2011.god. oko 03,40 sati u mjestu Ivanska  tijekom pripremanja provale u benzinsku postaju  zatekla dva policijska službenika, nakon čega su se počinitelji  odmah  potom dali  u  bijeg.  41-godišnjak je vrlo brzo  uhićen od strane jednog od policijskih službenika bez  uporabe  sredstava  prisile, dok je  osumnjičeni 42-godišnjak pobjegao u sporednu  neosvijetljenu ulicu. Policijski  službenik  koji ga je slijedio više puta mu je zapovjedio da stane te iz službenog pištolja u zrak  ispalio  dva  hitca   zbog  traženja  pomoći  od drugog policajca. Trčeći za osumnjičenim, na nizbrdici sporedne ulice,  policijski službenik se spotakao i pao,  a prilikom pada došlo je do nehotičnog ispaljenja jednog  streljiva  iz  njegovog  službenog pištolja kojim je udario o asfalt.  Zrno  je  u  svojoj putanji prostrijelilo stopalo desne noge 42-godišnjaka  koji  je  pritom zadobio tešku tjelesnu ozljedu uvidu prostrijelne rane sa frakturom stopala te je zadržan na bolničkom liječenju. Nakon ranjavanja isti je pronađen na obližnjem napuštenom imanju te uhićen.   

        Protiv 41-godišnjeg i 42-godišnjeg osumnjičenika slijedi podnošenje kaznene prijave ODO-u u Ivanić Gradu, a pored toga dostaviti će se i obavijesti  i  dokumentacija koja se odnosi na ranjavanje osumnjičenika.                                                      

           Ovaj događaj je inspiciran od strane policijskih službenika za zakonitost postupanja Policijske uprave, Ravnateljstva policije i MUP-a RH, te je na  temelju  svega prikupljenog utvrđeno da je ranjavanje 42-godišnjeg osumnjičenika posljedica nesretnog slučaja, a  ne posljedica uporabe sredstava prisile.                                                    



Stranica