U Područnom ureda za zaštitu i spašavanje Bjelovar održana prezentacija postupanja nadležnih službi prilikom dojava o nasilju u obitelji

Slika PU_BB/slike vijesti/on1.JPG

Program suradnje sa hitnim službama jedan je od prioriteta rada Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Bjelovar.

Foto:PUZS Bjelovar

Program suradnje sa hitnim službama jedan je od prioriteta rada Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Bjelovar. Sukladno zaključku sa prošlotjednog sastanka za hitnim službama i povećanja broja poziva građana na jedinstveni broj 112 koje traže određeno postupanje policije, 19. siječnja 2011. godine voditelj Operativno-komunikacijskog centra policije PU Bjelovarsko-bilogorske Dražen Štajduhar održao je prezentaciju o postupanju nadležnih službi prilikom dojava o nasilju u obitelji. Prezentacija je održana u prostorijama Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Bjelovar u nazočnosti pročelnika PUZS Bjelovar Marijana Radoša, načelnika odjela PPN Danka Stavinohe, načelnika ŽC 112 Bjelovar Stjepana Štefanića, te voditelja smjena i operativnih djelatnika ŽC 112 Bjelovar.
Nakon održane prezentacije i analize postupanja u situacijama prijavljivanja prekršajnih i kaznenih djela nasilja u obitelji, raspravljena su i određena pitanja neposredne suradnje OKCP PU Bjelovarsko-bilogorske i ŽC 112 Bjelovar u slučaju prijetnje ili ugroze života i imovine ljudi, poglavito u slučajevima kada trebaju postupati i druge hitne službe kao što su hitna medicinska pomoć ili vatrogasne postrojbe.



Stranica