Rezultati zajedničke akcije sa carinicima

Slika PU_BB/slike vijesti/Auti, privremeno oduzeti  .jpg

U razdoblju od 14. do 18. siječnja 2011. policijski službenici PU bjelovarsko–bilogorske i službenici Carinarnice Koprivnica proveli su na temelju prikupljenih informacija opsežnu akciju dubinske carinske kontrole kojom je obuhvaćeno više osoba s područja Bjelovara.

Foto: PU bjelovarsko-bilogorska

U razdoblju od 14. do 18. siječnja 2011. policijski službenici PU bjelovarsko–bilogorske i službenici  Carinarnice Koprivnica proveli su na temelju  prikupljenih informacija opsežnu akciju dubinske carinske kontrole kojom je obuhvaćeno više osoba s područja Bjelovara. U samoj akciji sudjelovalo  31 djelatnika ove Policijske uprave te 4 djelatnika Carinarnice Koprivnica. Cilj akcije bio je utvrđivanje carinskih prekršaja i drugih nezakonitih radnji.

Tijekom provođenja akcije, desetorica hrvatskih državljana starosti od 25 do 72 godine  zatečena su na području Grada Bjelovara u posjedu 5 osobnih automobila više i visoke klase, 5 kamper vozila i jednog kombi vozila, sva vozila  talijanskih registracijskih oznaka, osim jednog automobila njemačkih oznaka. Utvrđeno je  da su se ova vozila nalazila kod njih, odnosno na području RH duže vrijeme, a da za njih nisu podmirena porezna i carinska davanja.  

Prekršajnom obradom utvrđena je 9 carinskih prekršaj iz čl. 243. st.1. u vezi čl.241. st.1.toč.1 Carinskog zakona, vozila su privremeno oduzeta,  a protiv desetorice  počinitelja slijedi podnošenje prijava o počinjenim carinskim prekršajima nadležnoj Carinarnici u Koprivnici.

Tijekom akcije pronađen je i 55-godišnji hrvatski državljanin za kojeg na snazi crvena Inerpolova tjeralica koju je raspisao Interpol Rim zbog izbjegavanja odsluženja kazne zatvora od 12,5 godina u zatvoru Venecija. Kako se radi o državljaninu RH, sa njim je obavljen obavijesni razgovor, o čemu će biti izviješten Interpol  Zagreb,  a osoba je potom puštena na slobodu.            



Stranica