Rezultati županijske akcije u prometu

Slika PU_BB/alkotest01.jpg

Od subote na nedjelju, 4./5. prosinca ove godine, na području PU bjelovarsko-bilogorske provedena je županijska akcija u cestovnom prometu.

Foto: Ilustracija

     Od subote na nedjelju, 4./5. prosinca ove godine, na području PU bjelovarsko-bilogorske provedena je županijska akcija u cestovnom prometu. Akcija je prvenstveno bila usmjerena na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, prekoračenja dopuštene brzine kretanja te ostalih težih prekršaja  koji su najčešći uzročnici prometnih nesreća.

     Kontrolirana su 294 vozača, od kojih su 32 zatečena u prekršaju. Pritom je 129 vozača kontrolirano na prisutnost alkohola, a njih 15 bilo je alkoholizirano. Iz prometa je isključeno 15 vozača i oduzeto je 12 vozačkih dozvola.

     Među ostalim češćim prekršajima, osim alkoholiziranosti vozača, evidentirana su po dva prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i nekorištenja sigurnosnog pojasa, te jedan prekršaj  prekoračenja dopuštene brzine kretanja. Osim ovih, utvrđeno je još 12 prekršaja, od kojih niti jedan nije među učestalim uzrocima prometnih nesreća.



Stranica