Psi bez nadzora napadali djecu i životinje

Slika PU_BB/slike vijesti/palica01.jpg

U utorak, 16. studenoga 2010. godine oko 14.30 sati, na ulici u Gornjim Sredicama, grad Bjelovar, pas nepoznatog vlasnika napao je i ugrizao 10-godišnjeg dječaka i 9-godišnju djevojčicu.

Foto: Ilustracija

     U utorak, 16. studenoga 2010. godine oko 14.30 sati, na ulici u Gornjim Sredicama, grad Bjelovar, pas nepoznatog vlasnika napao je i ugrizao 10-godišnjeg dječaka i 9-godišnju djevojčicu. Dječaka je ugrizao za uho, u predjelu trbuha i za ruku, tako da je lakše ozlijeđen, a djevojčica ima samo otiske psećih zuba na desnom zapešću. Događaj je policiji dojavljen u petak, nakon što su oko 15.50 sati mještani uhvatili psa i  vezali ga u dvorištu 62-godišnjaka. Dogovoreno je da će zbrinjavanje psa lutalice organizirati veterinarska služba.

     Noću od petka na subotu u ograđeno dvorište 45-godišnjaka na Trgu hrvatskih graničara u Predavcu ušao je pas 34-godišnjeg vlasnika. U dvorištu se nalazilo stado ovaca, pa je zaklao jednu skotnu ovcu, čiji vlasnik štetu cijeni oko 1 200 kuna. Neodgovornom vlasniku psa koji je životinju držao bez nadzora naplaćena je mandatna novčana kazna.

     Jučer oko 11.40 sati u Letičanima, grad Bjelovar, iz otvorenog dvorišta 21-godišnjeg vlasnika na ulicu je istrčao pas kojega je ovaj držao bez nadzora. Kako je nogostupom u tom trenutku prolazila 10-godišnja djevojčica, pas ju je zubima uhvatio za donji dio trenirke, ali se ona uspjela istrgnuti i pobjeći. Vlasniku psa uručen je obavezni prekršajni nalog.



Stranica