Rezultati županijske akcije u prometu

Slika PU_BB/slike vijesti/policajac_promet.jpg

Od subote na nedjelju, 20./21. studenoga ove godine, na području PU bjelovarsko-bilogorske provedena je županijska akcija u cestovnom prometu.

Foto: Ilustracija

     Od subote na nedjelju, 20./21. studenoga ove godine, na području PU bjelovarsko-bilogorske provedena je županijska akcija u cestovnom prometu. Akcija je prvenstveno bila usmjerena na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, prekoračenja dopuštene brzine kretanja te ostale teže prekršaje  koji su najčešći uzročnici prometnih nesreća.

     Kontrolirana su 242 vozača, od kojih je 45 zatečeno u prekršaju. Pritom je 165 vozača kontrolirano na prisutnost alkohola, a njih deset bilo je alkoholizirano. Iz prometa je isključeno deset vozača i dva vozila, a četiri vozača zadržana su u službenim prostorijama policije do otrežnjenja.

      Među utvrđenim prekršajima osobito se izdvaja prekoračenje dopuštene brzine kretanja - 10, nekorištenje sigurnosnog pojasa – 10, upravljanje neregistriranim, tehnički nepregledanim i neosiguranim vozilima – 1, te 14 ostalih prekršaja.



Stranica