Upozorenje građanima povodom blagdana Svih svetih

Slika PU_BB/slike vijesti/svi_sveti01.jpg

Tijekom blagdana Svih svetih policijski službenici Postaje prometne policije Bjelovar provodit će nadzor i upravljati prometom u gradu Bjelovaru, posebice u prilaznim ulicama groblju Borik i groblju Svetog Andrije.

    Foto: Ilustracija

     Tijekom blagdana Svih svetih policijski službenici Postaje prometne policije Bjelovar provodit će nadzor i upravljati prometom u gradu Bjelovaru, posebice u prilaznim ulicama groblju Borik i groblju Svetog Andrije.

    Prema groblju Borik promet će se odvijati jednosmjerno Ulicom Matije Gupca od raskrižja s Ulicom Vlatka Mačeka. U tom dijelu Ulice Matije Gupca bit će dozvoljeno parkiranje vozila s lijeve strane kolnika.

     U Ulici Milana Šufflaya promet će se odvijati jednosmjerno od groblja Borik do raskrižja s Ulicom Banovine hrvatske, gdje će za vozače iz suprotnog smjera biti postavljen prometni znak B04 (zabrana prometa u jednom smjeru).

     Prometni znakovi B51 (obavezan smjer udesno) bit će postavljeni na sljedećim raskrižjima: Zagorska ulica – Ulica Matije Gupca, Ulica Ivana Granđe – Ulica Milana Šufflaya, Ulica Ljudevita Jonkea – Ulica Milana Šufflaya.

     Kod groblja Svetog Andrije, koje se nalazi neposredno uz državnu cestu broj 43, nadzirat će se poštivanje zabrane parkiranja. Pritom će se upućivati vozače na korištenje predviđenih parkirnih mjesta uz groblje i korištenje Ulice Brune Bušića kao alternativnog parkirališta, te parkirališta ispred trgovačkih centara Billa, Pevec i Kaufland.

      Kako bi se izbjeglo stvaranje prometnih gužvi, pozivamo građane da sukladno mogućnostima izbjegavaju dolazak vozilima u blizinu groblja.

 

       Ujedno naglašavamo kako je temeljem dosadašnjih iskustava Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska procijenila da se i ove godine u vrijeme obilježavanja blagdana Svih svetih, u zonama groblja i na drugim mjestima na kojima će građani parkirati svoje automobile, mogu očekivati provale u automobile i krađe vrjednijih predmeta ili novca koje građani ostavljaju u vozilima prilikom odlaska na groblje.

     S tim u vezi građanima savjetujemo:

     -da ne ostavljaju vrijedne predmete (torbice, novčanike, aktovke, mobitele, fotoaparate i slične predmete) na vidljivom mjestu u automobilu,

     -da zatvaraju i zaključavaju sva vrata i prozore na automobilima kad napuštaju automobil,

     -da zatvaraju i zaključavaju montirane krovne nosače ukoliko ih imaju na automobilu,

     -da stvari u automobilu pospreme ranije, odnosno prije dolaska na parkiralište te

     -da novac i dokumente ponesu sa sobom kad napuštaju automobil, a u slučaju provale ili krađe kazneno djelo odmah prijave policiji.



Stranica