Policija otkrila krivolovca

Slika PU_BB/slike vijesti/lovačaka varijacija.jpg

Jučer su uz sudski nalog policijski službenici bjelovarske policijske postaje na području općine Severin pretražili obiteljsku kuću 53-godišnjeg vlasnika i kuću koju koristi 24-godišnjak.

Foto: Ilustracija

     Jučer su uz sudski nalog policijski službenici bjelovarske policijske postaje na području općine Severin pretražili obiteljsku kuću 53-godišnjeg vlasnika i kuću koju koristi 24-godišnjak. Pretragom je pronađeno i oduzeto: 16 kilograma mesa nalik na meso divljači, djelomično nagorjela koža i glava  srneće  divljači, tri lovačke puške, od kojih jedna s optikom, te 108 komada streljiva različitog kalibra, što je 53-godišnjak posjedovao uz oružni list, te još 8 komada streljiva različitog kalibra, koje je nepovlasno posjedovao.

     Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je u utorak, 26. ovog mjeseca, na području lovišta LU Srnjak Severin 24-godišnjak ustrijelio srneću divljač iz puške s optikom koju mu je posudio 53-godišnjak, a potom divljač i donio u njegovu kuću. 

     Zbog protuzakonitog lova protiv 24-godišnjaka slijedi kaznena prijava, a protiv obojice će zbog prekršaja iz Zakona o oružju biti podnesen optužni prijedlog. Ujedno slijedi pokretanje upravnog postupka radi oduzimanja oružja koje 53-godišnjak ima u legalnom posjedu.



Stranica