Rezultati županijske akcije u prometu

 Dana 02./03. 10. 2010. godine (subota/nedjelja) na području PU bjelovarsko-bilogorske provedena je županijska akcija pojačanog nadzora poštivanja propisa u cestovnom prometu.

 

     Dana 02./03. 10. 2010. godine (subota/nedjelja) na području PU bjelovarsko-bilogorske provedena je županijska akcija pojačanog nadzora poštivanja propisa u cestovnom prometu. Akcija je primarno bila usmjerena na suzbijanje prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola te prekoračenja brzine kretanja, ali i na prekršaje upravljanja vozilom prije stjecanja prava, upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, upravljanja neregistriranim, tehnički nepregledanim, neispravnim i neosiguranim vozilima, te ostale teže prekršaje.  

     Sveukupno je kontrolirano 338 vozila i vozača od kojih su 83  zatečena u počinjenju prekršaja. Na prisutnost alkohola kontroliran je 141 vozač, a za četvoricu je utvrđeno da su pod utjecajem alkohola. Iz prometa su isključena četiri vozača i pet vozila.

     Među utvrđenim prekršajima osobito se izdvaja  nekorištenje sigurnosnog pojasa – 18, prekoračenje dopuštene brzine kretanja - 16, upravljanje tehnički neispravnim vozilima te upravljanje neregistriranim, tehnički nepregledanim i neosiguranim vozilima – 10, upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje – 1, te 34 ostala prekršaja.



Stranica