Rezultati županijske akcije u prometu

Slika PU_BB/slike vijesti/policajac_autocesta03.jpg

Jučer, 23. rujna ove godine, između 14 i 22 sata na prometnicama PU bjelovarsko-bilogorske provedena je županijska akcija u cestovnom prometu usmjerena na suzbijanje prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i prekršaja nekorištenja autosjedalice pri prijevozu djece.

 Foto: ILustracija

     Jučer, 23. rujna ove godine, između 14 i 22 sata na prometnicama PU bjelovarsko-bilogorske provedena je županijska akcija u cestovnom prometu usmjerena na suzbijanje prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i prekršaja nekorištenja autosjedalice pri prijevozu djece. Osim ovih, sankcionirani su i drugi teži prekršaji, kao što su prekoračenje dopuštene brzine kretanja, upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola, upravljanje vozilom bez položenog vozačkog ispita, upravljanje vozilom za vrijeme zabrane, prekršaji mladih vozača, upravljanje neregistriranim, tehnički nepregledanim i neosiguranim vozilima, te nekorištenje sigurnosnog pojasa i zaštitne kacige. 

     Tijekom akcije sveukupno je kontrolirano 320 vozila i vozača, od kojih je 115  zatečeno u počinjenju prekršaja. Na prisutnost alkohola kontrolirana su 72 vozača, a šest ih je zatečeno pod utjecajem alkohola. Iz prometa je isključeno osam vozača i deset vozila.
     Među utvrđenim prekršajima osobito se izdvaja prekoračenje dopuštene brzine kretanja - 18, upravljanje tehnički neispravnim vozilima te upravljanje neregistriranim i neosiguranim vozilima – 18, nekorištenje sigurnosnog pojasa – 44, upravljanje prije stjecanja prava ili za vrijeme zabrane upravljanja – 2, te 27 ostalih prekršaja.



Stranica