U PU bjelovarsko-bilogorskoj svečano obilježen Dan policije i Dan policijske kapelanije Sv. Mateja Apostola

Slika PU_BB/slike vijesti/Dan policije 2010. - 1.JPG
 Foto: PU bjelovarsko-bilogorska

     Danas, 21. rujna 2010. godine, u Policijskoj upravi bjelovarsko-bilogorskoj bilo je osobito svečano.  Zajednički je obilježen Dan policije i proslavljen Dan policijske kapelanije Sv. Mateja Apostola. 

     Svečanost je započela u 10 sati polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred spomen obilježja našim poginulim kolegama, a nastavljena je Svetom misom u katedrali Sv. Terezije Avilske u Bjelovaru, koju je predvodio biskup mons. Juraj Jezerinac, vojni ordinarij.
     U nadahnutoj propovijedi mons. Jezerinca posebno je bila dojmljiva njegova misao da svatko od nas mora doista živjeti svoj poziv i o tome svjedočiti vlastitim primjerom. Tako  naročito značenje ima biskupova poruka: „Policajac je čovjek reda. Da bi mogao stvarati odnosno održavati red, mora i sam njegovati red. Policajac je čovjek mira. Da bi bio graditelj mira, mora u sebi njegovati mir.“  

     Obzirom da je ovo prva godina u kojoj obilježavamo Dan policijske kapelanije, osnovane za našu Policijsku upravu prije nešto manje od godinu dana, osobito smo zahvalni biskupu mons. Jezerincu što nas je počastio svojim dolaskom.  Svima nama ovo je dodatno uveličalo proslavu Dana policijske kapelanije Sv. Mateja Apostola i obilježavanje Dana policije.

 


Stranica