Rezultati županijske akcije u prometu

Slika PU_BB/slike vijesti/palica01.jpg

U petak, 17. rujna ove godine, na području PU bjelovarsko-bilogorske provedena je županijska akcija u cestovnom prometu usmjerena na suzbijanje prekršaja alkoholiziranosti i drogiranosti te ostale teže prekršaje.

 Foto: Ilustracija

     U petak, 17. rujna ove godine, na području PU bjelovarsko-bilogorske provedena je županijska akcija u cestovnom prometu usmjerena na suzbijanje prekršaja alkoholiziranosti i drogiranosti te ostale teže prekršaje. Osobito su to prekršaji prekoračenja dopuštene brzine kretanja, upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita, upravljanje vozilom za vrijeme zabrane, prekršaji mladih vozača, upravljanje neregistriranim, tehnički nepregledanim i neosiguranim vozilima, te nekorištenja sigurnosnog pojasa i zaštitne kacige.

      Tom je prilikom sveukupno kontrolirano 252 vozila i vozača, od kojih su 83  zatečena u počinjenju prekršaja. Iz prometa su isključena tri vozača i dva vozila. Na prisutnost alkohola kontrolirano je 109 vozača, a trojica su zatečena pod utjecajem alkohola. Među utvrđenim prekršajima po brojnosti se izdvaja prekoračenje dopuštene brzine kretanja - 33, nekorištenje sigurnosnog pojasa – 23, upravljanje tehnički neispravnim vozilima te neregistriranim i neosiguranim vozilima – 9, upravljanje prije stjecanja prava ili za vrijeme zabrane upravljanja – 2,  te 13 ostalih prekršaja.

 


Stranica