Pijani se svađali i vrijeđali policajce

Na terasi ugostiteljskog objekta na Trgu kralja Tomislava u Daruvaru 52-godišnjak je jučer oko 18.25 sati u vidno alkoholiziranom stanju vrijeđao ostale goste i prolaznike.

 

     Na terasi ugostiteljskog objekta na Trgu kralja Tomislava u Daruvaru 52-godišnjak je jučer oko 18.25 sati u vidno alkoholiziranom stanju vrijeđao ostale goste i prolaznike. S narušavanjem javnog reda i mira nastavio je i kad su došli policijski službenici, te je odbio poći s njima u policijsku postaju. Priveden je uz uporabu tjelesne snage, a putem je vikao i vrijeđao policajce koji su ga privodili. Alkotestiranje je odbio, ali je nakon liječničkog pregleda zadržan u policiji do otrježnjenja.
     Protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja protiv javnog reda i mira.

     U ugostiteljskom objektu u Ulici P. Zrinskog u Bjelovaru jučer su se oko 23.30 sati posvađali 30-godišnjak i njegov 24-godišnji poznanik. Nakon što je stariji udario mlađega rukom u glavu, ovaj mu je uzvratio s više udaraca, te ga na kraju odgurnuo u zid. Pritom je 30-godišnjak udario glavom u betonski stup i lakše se ozlijedio, a 24-godišnjak je otišao iz ugostiteljskog objekta.
     Po dolasku policijskih službenika 30-godišnjak ih je počeo vrijeđati i omalovažavati, pa je doveden u PP Bjelovar. Nakon što je utvrđeno da je pod utjecajem alkohola od 2.45 promila, zadržan je na Odjelu psihijatrije bjelovarske bolnice. Ubrzo je pronađen i 24-godišnji počinitelj, koji je bio pod utjecajem alkohola od 1.40 promila, te je nakon prekršajne obrade pušten kući.
     Protiv obojice slijedi optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira vikom i galamom, a protiv 30-godišnjaka i zbog vrijeđanja policijskih službenika.



Stranica