Rezultati pojačanog nadzora poštivanja prometnih propisa

Slika PU_BB/slike vijesti/palica01.jpg

U subotu, 21. ovog mjeseca, na području PU bjelovarsko-bilogorske provedena je županijska akcija u cestovnom prometu usmjerena na suzbijanje prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i autosjedalica pri prijevozu djece, te ostalih najtežih prometnih prekršaja zbog kojih se događaju prometne nesreće.

 Foto: Ilustracija

     U subotu, 21. ovog mjeseca, na području PU bjelovarsko-bilogorske provedena je županijska akcija u cestovnom prometu usmjerena na suzbijanje prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i autosjedalica pri prijevozu djece, te ostalih najtežih prometnih prekršaja zbog kojih se događaju prometne nesreće. Naglasak je pritom bio na prekoračenju dopuštene brzine kretanja, upravljanju vozilom bez položenog vozačkog ispita, na upravljanju vozilom za vrijeme zabrane, prekršajima mladih vozača, upravljanju neregistriranim, tehnički nepregledanim i neosiguranim vozilima, kao i na upravljanju pod utjecajem alkohola i opojnih droga.
      Tom prilikom sveukupno su kontrolirana 262 vozila i vozača, od kojih je njih 95  zatečeno u počinjenju prekršaja. Među utvrđenim prekršajima osobito se izdvaja prekoračenje dopuštene brzine kretanja - 32, upravljanje neregistriranim i neosiguranim vozilima – 6, upravljanje prije položenog vozačkog ispita – 3, nekorištenje sigurnosnog pojasa – 32, te  19 ostalih prekršaja. Na prisutnost alkohola kontrolirano je 68 vozača, od kojih su 3 zatečena pod utjecajem alkohola. Iz prometa je isključeno 6 vozača i 6  vozila.



Stranica