U Bjelovaru na Slavonskoj cesti poginuo pješak

Slika PU_BB/slike vijesti/policija03.jpg

Danas se na Slavonskoj cesti u Bjelovaru oko 9 sati dogodila prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao 62-godišnji pješak.

 Foto: Ilustracija

     Danas se na Slavonskoj cesti u Bjelovaru oko 9 sati dogodila prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao 62-godišnji pješak.
     Nesreća se dogodila kada je Ivan L. (1948.), krećući se nogostupom s lijeve strane Slavonske ceste prema Daruvaru, stupio na obilježeni pješački prijelaz preko kolnika prilazne ceste prema tvrtki Iverica. Tom prilikom ga je u tijelo udario prednji desni blatobran priključnog vozila marke NARKO kutinskih registracija, koje je vukao teretni automobil marke MAN također kutinskih registracija, a kojim je upravljao 32-godišnji vozač. On je, upravljajući skupom vozila, pritom s navedene prilazne ceste skretao ulijevo na kolnik Slavonske ceste prema Daruvaru.
     Ivan L. uslijed udarca je pao na kolnik, a preko njegovog je tijela prešao prednji desni kotač priključnog vozila. Prevezen je u bjelovarsku bolnicu, gdje je unatoč pruženoj pomoći preminuo u 9.50 sati.
     Alkotestiranjem je utvrđeno da vozač teretnog vozila nije bio alkoholiziran, ali su mu izuzeti uzorci krvi i urina radi analize na alkohol, te slijedi  podnošenje izvješća o događaju nadležnom državnom odvjetništvu.
     Zbog obavljanja očevida i čišćenja kolnika promet Slavonskom cestom između 9.15 i 10.37 sati bio je zatvoren i odvijao se obilazno.  
     Ovo je četrnaesta poginula osoba u prometnim nesrećama na području PU bjelovarsko-bilogorske tijekom ove godine.



Stranica