Alkoholizirani izazvali prometne nesreće

Slika PU_BB/slike vijesti/palica01.jpg

Upravljajući svojom Zastavom Yugo bjelovarskih registracija 70-godišnji se vozač u petak oko 13.50 sati kretao kroz mjesto Kokinac.

  Foto: Ilustracija

       Upravljajući svojom Zastavom Yugo bjelovarskih registracija  70-godišnji se vozač u  petak oko 13.50 sati kretao kroz mjesto Kokinac. Dolaskom do zavoja udesno, zbog brzine kretanja neprilagođene uvjetima na cesti i alkoholiziranosti od 2,75 promila, izgubio je nadzor nad vozilom i sletio s kolnika. Vozač je pritom lakše ozlijeđen, a liječnička pomoć pružena mu je u bjelovarskoj bolnici, gdje mu je  ujedno izuzeta krv radi analize na alkohol.  

       Istoga dana oko 16.25 sati 59-godišnjak se kretao kroz Velike Zdence prema Daruvaru, upravljajući svojim traktorom IMT daruvarskih registracija. Za traktor je bila priključena prikolica ručne izrade u kojoj je prevozio ogrjevno drvo. Kako teret nije bio osiguran, jedna od cjepanica pala je s prikolice i udarila u prednje vjetrobransko staklo Golfa daruvarskih registracija, kojim je upravljala 26-godišnjakinja, pretječući traktor. U prometnoj nesreći nitko nije ozlijeđen, samo je došlo do oštećenja na Golfu.  
       Vozačica automobila nije bila alkoholizirana, dok je traktorista bio pod utjecajem alkohola od 2,30 promila, pa je uhićen i priveden u PP Daruvar. Tu je zadržan do subote u 10.15 sati, kada je uz optužni prijedlog priveden sucu za prekršaje, koji ga je nakon saslušanja pustio na slobodu.  

       Jučer je oko 16.50 sati 26-godišnji vozač upravljao Golfom riječkih registracija krećući se kroz mjesto Drljanovac. Dolaskom do oštrog zavoja ulijevo, desnim je kotačima vozila sišao s kolnika i sletio na zemljanu površinu koja je od razine kolnika niža oko jedan metar i tu se zaustavio. Vozač je pritom lakše ozlijeđen, a liječnička pomoć pružena mu je u bjelovarskoj bolnici. Alkotestiranjem je utvrđeno da je bio pod utjecajem alkohola od 1,35 promila.



Stranica