Obljetnica pogibije pet redarstvenika na području Daruvara

Slika PU_BB/Purnica 2010. 014.jpg

19. i 20. srpnja ove godine komemoracijama u mjestu Purnica pored Sirača i u ulici Petra Svačića u Daruvaru, djelatnici Policijske postaje Daruvar i PU bjelovarsko-bilogorske su zajedno s obiteljima poginulih, predstavnicima lokalne samouprave te predstavnicima udruga proizašlih iz domovinskog rata odali počast tragično poginulim redarstvenicima koji su prije 18 godina mučki i kukavički ubijeni.

  Foto: PU bjelovarsko-bilogorska .

 

  19. i 20. srpnja ove godine  komemoracijama u mjestu Purnica pored  Sirača i  u ulici Petra Svačića u Daruvaru, djelatnici Policijske postaje Daruvar i PU bjelovarsko-bilogorske su zajedno s obiteljima poginulih, predstavnicima lokalne samouprave te predstavnicima udruga proizašlih iz domovinskog rata  odali počast tragično poginulim redarstvenicima koji su prije 18 godina mučki i kukavički ubijeni. 

19.srpnja1991. godine u mjestu Purnica iz zasjede su ubijeni pripadnici Specijalne jedinice policije PU bjelovarsko-bilogorske Željko Cindrić i Ivica Filković, dok su ranjeni Josip Karpišek, Zdravko Hudaček, Ivan Smolčić, Mika Pašalija i Damir Špoljarić. Narednog dana, u samom središtu Daruvara,  s leđa su ubijeni pripadnici Policijske postaje Daruvar Miroslav Polak, Robert Žili i Ivan Rončević, koji su u tom trenutku obavljali svoje redovite policijske zadaće. Kao i svake godine, oba datuma su obilježena na dostojanstven način.  

U Purnici su položeni vijenci i zapaljene svijeće te je služena Sveta Misa zadušnica za poginule specijalce  koju je predvodio policijski kapelan  vlč. Damir Vrabec. U ulici Petra Svačića   položeni su  vijenci i zapaljene svijeće na spomen obilježju te je  održan vjerski obred koji je predvodio kapelan daruvarske  crkve Pohoda Blažene Djevice Marije, a sve  u spomen na Miroslava, Ivana i Roberta. Nakon toga su zapaljene svijeće i na centralnom spomen obilježju  u Parku grofa Jankovića,  u počast svim braniteljima koji su s područja Daruvara  dali svoje živote u obrani Domovine.

 


Stranica