Upravljali vozilima pod zabranom

Slika PU_BB/slike vijesti/policajac_autocesta_uspravna.jpg

Policijski službenici PP Grubišno Polje u redovnoj su kontroli prometa u subotu, 10. ovog mjeseca oko 15 sati, u Ulici A. Mihanovića u Malim Zdencima zaustavili osobni automobil Opel Vectra virovitičkih registracijskih oznaka.

         Foto: Ilustracija

         Policijski službenici PP Grubišno Polje u redovnoj su kontroli prometa u subotu, 10. ovog mjeseca oko 15 sati, u Ulici A. Mihanovića u Malim Zdencima zaustavili osobni automobil Opel Vectra  virovitičkih registracijskih oznaka. Vozilom je upravljao njegov 30-godišnji vlasnik i to u vrijeme za koje ima izrečenu zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije.  

      Istoga dana, ali oko 22.30 sati u Letičanima zatečen je drugi 30-godišnjak kako upravlja osobnim automobilom Mercedes bjelovarskih registracijskih oznaka, također u vrijeme  kada mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije. Kako je bio i pod utjecajem alkohola od 1.78 promila, uhićen je i potom zadržan na Odjelu psihijatrije bjelovarske bolnice.
        Jučer je protiv 30-godišnjaka proveden  žurni prekršajni postupak, te mu je rješenjem suca za prekršaje određeno zadržavanje od najdulje 15 dana, nakon čega je predan u bjelovarski Zatvor.  

        Jučer, 11. srpnja ove godine, u Novim Plavnicama oko 18,25 sati zatečen je 23-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom marke Peugeot 306 bjelovarskih registracijskih oznaka. Njemu je isto tako izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije, a ujedno je bio pod utjecajem alkohola od 1,89 promila. Nakon liječničkog pregleda zadržan je u prostorijama policije do otrežnjenja. 

         Protiv svih vozača bit će podnesene kaznene prijave zbog upravljanja motornim vozilima u vrijeme kad im je izrečena zabrana, a protiv onih koji su bili pod utjecajem alkohola podnesen je ili će biti podnesen i optužni prijedlog zbog prekršaja u prometu.



Stranica