Alkoholiziran i pod zabranom izazvao prometnu nesreću

Danas, 09. srpnja ove godine, 34-godišnjak je oko 6.20 sati upravljao svojim osobnim automobilom Audi 80 bjelovarskih registracijskih oznaka, krećući se Trojstvenom ulicom u Bjelovaru prema Velikom Trojstvu, iako mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije.

 

         Danas, 09. srpnja ove godine, 34-godišnjak je oko 6.20 sati upravljao svojim osobnim automobilom Audi 80 bjelovarskih registracijskih oznaka, krećući se Trojstvenom ulicom u Bjelovaru prema Velikom Trojstvu, iako mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije. U jednom je trenutku uslijed alkoholiziranosti od 1,83 promila vozilom prešao na suprotnu stranu kolnika i udario u prednji dio osobnog automobila Fiat Bravo bjelovarskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 24-godišnjak, propisno se krećući iz suprotnog smjera.
         U prometnoj nesreći lake tjelesne ozljede zadobila su oba vozača, zatim 34-godišnjakinja, 33-godišnjak i 58-godišnjak koji su bili putnici u Fiatu, te 20-godišnji putnik iz Audija. Iako vozač Fiata nije bio alkoholiziran, od oba su vozača izuzeti uzorci krvi i urina radi analize na alkohol.
         Protiv vozača Audija, koji je zadržan na liječenju u bjelovarskoj bolnici, slijedi kaznena prijava zbog toga što je upravljao vozilom pod zabranom i optužni prijedlog zbog prekršaja u prometu.

 


Stranica