Rezultati akcije pojačanog nadzora prometa

Slika PU_BB/slike vijesti/policajac_pise_kaznu.jpg

Dana 02./03. srpnja 2010. (petak/subota) u vremenu od 22.00 do 06.00 sati na području PU bjelovarsko-bilogorske provedena je preventivno-represivna akcija pojačanog nadzora u prometu.

Foto: Ilustracija

 Dana 02./03. srpnja 2010. (petak/subota) u vremenu od 22.00 do 06.00 sati na području PU bjelovarsko-bilogorske provedena je preventivno-represivna akcija pojačanog nadzora u prometu. Nadzor je osobito bio  usmjeren na suzbijanje prekršaja alkoholiziranosti i drogiranosti, prekršaje prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, upravljanja bez položenog vozačkog ispita, upravljanja za vrijeme zabrane, prekršaja mladih vozača, upravljanja neregistriranim vozilima, kao i ostalih prekršaja koji su najčešći uzročnici prometnih nesreća.

Tijekom provedbe akcije kontrolirano je 249 vozača pri čemu je utvrđeno 47 prekršaja. 8 vozača zatečeno da upravljaju svojim vozilom pod utjecajem alkohola, 4 vozača kažnjeno je zbog prebrze vožnje, 2 zbog vožnje prije stjecanja prava na upravljanje vozilom, 2 zbog upravljanja neregistriranim i neosiguranim vozilima, 16 zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, a za ostale prekršaje kažnjeno je još 15 vozača. Zbog vožnje pod utjecajem alkohola uhićena su i prekršajnom sudu privedena 2 vozača, dok je 1 vozač zadržan u službenim prostorijama policije do otrežnjenja.



Stranica