Polugodišnji rezultati akcije „Manje oružja - manje tragedija“

Slika PU_BB/slike vijesti/Oruzje zaplijena.jpg

Akcija „Manje oružja - manje tragedija“, koja se provodi od 01. rujna 2007. godine, i u prvih je šest mjeseci ove godine naišla na dobar odaziv građana Bjelovarsko-bilogorske županije.

 Foto: Ilustracija

         Akcija „Manje oružja - manje tragedija“, koja se provodi od 01. rujna 2007. godine, i u prvih je šest mjeseci ove godine naišla na dobar odaziv građana Bjelovarsko-bilogorske županije. Rukovodeći se ciljevima akcije, mnogi su od njih „izbacili uljeze“ iz svojih domova, odnosno riješili se oružja bez sankcija i time svoj dom učinili sigurnijim.
         Tako su tijekom prvog polugodišta 2010. godine našim policijskim službenicima građani dragovoljno predali ukupno 11 komada dugog vatrenog oružja (automatskih, poluautomatskih i repetirajućih pušaka), jedan pištolj, 68 ručnih bombi, 19 mina, 24 komada različitih rasprskavajućih sredstava kao što su topničko streljivo i detonatorske kapisle, te 10 704 komada pješačkog streljiva različitog kalibra i 3.9 kilograma eksploziva. Ovakvi se rezultati očekuju i nadalje, jer je već prvog danja srpnja građanin iz okolice Grubišnog Polja dragovoljno predao pet ručnih bombi.
         Obzirom da su u najvećem broju slučajeva upravo mladi i djeca žrtve oružja i eksplozivnih sredstava koji se nalaze u nelegalnom posjedu, pozivamo građane da ih i nadalje bez ikakvih sankcija predaju policiji. Pritom napominjemo da zbog vlastite i sigurnosti drugih osoba ne donose oružje i eksplozivna sredstva sami, nego da o svojoj namjeri predaje izvijeste policiju na broj telefona 92, nakon čega će posebno osposobljeni policijski službenik na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći i vozilom bez policijskih obilježja.



Stranica