Ukradena vozila u Narti i Čazmi

U petak 07. svibnja, u ranim jutarnji satima, nepoznati počinitelj otuđio je vozilo marke „Opel Astra“ bjelovarskih registarskih oznaka iz otvorene garaže 59-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Narte.

 

       U petak 07. svibnja, u ranim jutarnji satima,  nepoznati počinitelj otuđio je vozilo marke „Opel Astra“ bjelovarskih registarskih oznaka iz otvorene garaže 59-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Narte. Otuđivši nezaključano vozilo s ostavljenim ključevima u kontaktnoj bravici, počinitelj se uputio u pravcu Štefanja gdje je prouzročio prometnu nesreću sletivši u putni jarak. Oštećeno vozilo dovezao je do Gornjeg Draganca gdje je isto parkirao, te u unutrašnjosti vozila otvorenim plamenom pokušao izazvati požar. Opisanom radnjom došlo je do uništenja većeg dijela unutrašnjosti vozila, no uslijed nedostatka kisika vatra se sama ugasila.

        Nepoznati počinitelj pješice se uputio u pravcu Čazme gdje je iz dvorišta otuđio vozilo marke „Mazda 626“ bjelovarskih registarskih oznaka, vlasništvo 57-godišnjeg hrvatskog državljanina, koje je ostavljeno bez nadzora s ključevima u kontaktnoj bravici.

        Tijekom istog dana, po policijskim službenicima Postaje granične policije Bregana pronađeno je navedeno otuđeno vozilo, kao i 38-godišnji hrvatski državljanin iz Dežanovca koji je ilegalno pokušao preći graničnu crtu između Republike Hrvatske i Slovenije. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je isti počinitelj navedenih kaznenih djela, te će protiv njega biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu dok su oba vozila vraćena  njihovim vlasnicima.  



Stranica