57-godišnji vozač bez vozačke dozvole i pod utjecajem alkohola skrivio prometnu nesreću

Slika /PU_BB/slike vijesti/alkohol formula za nesreću.jpg

Nesreća se dogodila u Daruvaru

Foto: ilustracija

U protekla 24 sata na prometnicama naše Bjelovarsko-bilogorske županije dogodile su se dvije prometne nesreće, jedna na čazmanskom, a druga na daruvarskom području.
Obje su bile samo s materijalnom štetom.

U četvrtak, 13. siječnja, u 17.20 sati, 57-godišnji vozač je upravljao osobnim automobilom VW Golf, daruvarskih registarskih oznaka kroz Daruvar, Trgom kralja Petra Krešimira IV u smjeru Ulice Josipa Knytla, za vrijeme dok mu je rješenjem Policijske postaje Daruvar oduzeta vozačka dozvola i pod utjecajem alkohola od 2,45 g/kg. Svoje vozilo u kretanju nije držao što bliže desnom rubu kolnika i na tolikoj udaljenosti od njega da, s obzirom na brzinu vozila, uvjete prometa te na stanje i osobine ceste, ne ugrožava druge sudionike u prometu i ne izlaže sebe opasnosti, kojom prilikom je prednjim desnim dijelom osobnog automobila udario u zadnji desni dio propisno parkiranog osobnog automobila Citroen C5 koji je bio parkiran na propisno iscrtanom parkirališnom mjestu.

Vozač je priveden u službene prostorije policije gdje je smješten u posebnu prostoriju do otrežnjenja, a protiv njega slijedi optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.

To je još samo jedan od dokaza da alkohol otežava zapažanje i usporava reakciju vozača uslijed čega dolazi do prometnih nesreća.

Pisane vijesti | Promet i vozila