53-godišnjak počinio više prometnih prekršaja te kazneno djelo

Slika /PU_BB/Promet/Policija - stop.jpg

Upravljao pod utjecajem alkohola za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta te za vrijeme dok su mu na snazi izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja 

Foto: Ilustracija

U četvrtak 20. siječnja u 11.40 sati u Bjelovaru, u Vukovarskoj ulici prilikom kontrole prometa policijski su službenici zatekli 53-godišnjaka da upravlja s osobnim automobilom koji nije registriran niti osiguran, a na njemu su se nalazile registarske pločice koje pripadaju drugom osobnom automobilu. Pločice su privremene oduzete, a protiv 53-godišnjaka zbog počinjenog kaznenog djela „Krivotvorenje isprave“ iz članka 278. Kaznenog zakona slijedi kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu. 
 
Nadalje je utvrđeno da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 2.08 g./kg., za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta i ukinuta te za vrijeme dok su mu pravomoćnim rješenjima Općinskog suda u Bjelovaru na snazi izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije.
 
53-godišnjak je uhićen, priveden i smješten u posebnu prostoriju policije do privođenja uz optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.
 
Osobni automobil s kojim je 53-godišnjak upravljao je privremeno oduzet.

Pisane vijesti | Promet i vozila