34-godišnjak prilikom čišćenja imanja pronašao bombe, streljivo i oružje

Slika /PU_BB/Manje oružja, manje tragedija/Manje oružja-slika22.jpg

Od njega su izuzete četiri ručne bombe ratne proizvodnje, 21 upaljač ručnih bombi, tri topnička streljiva kalibra 20 milimetra, 252 komada streljiva različitog kalibra, tri puške ručnog rada, jedan revolver i cijev kratkog oružja

Foto: ilustracija

U ponedjeljak 20. ožujka, 34-godišnji mještanin Velike Pisanice je policiji prijavio da je prilikom čišćenja imanja pronašao bombe, streljivo i oružje.
 
Na mjesto događaja izašao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu koji je od njega na siguran način izuzeo četiri ručne bombe ratne proizvodnje, 21 upaljač ručnih bombi, tri topnička streljiva kalibra 20 milimetra, 252 komada streljiva različitog kalibra, tri puške ručnog rada, jedan revolver i cijev kratkog oružja. Sve to je pohranjeno u skladište ubojite opreme do uništenja.
 
Zahvaljujemo se svim građanima koji su dosad sudjelovali u akciji "Manje oružja, manje tragedija" te i dalje pozivamo sve one koji još uvijek čuvaju nelegalno oružje, streljivo, minsko-eksplozivna sredstva i druge nedozvoljene predmete da ih predaju policiji bez straha od kazne.
 
Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj namjeri predaje obavijeste policiju na broj 192. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.


Pisane vijesti | Društvo i zajednica