Županijska akcija pojačanog nadzora poštivanja prometnih propisa

Slika /PU_BB/Promet/pojas.jpg

U sklopu ovogodišnjih Dana sigurnosti u prometu koji se održavaju pod sloganom „Ostani živ i spasi živote drugih“, 16. rujna u vremenu od 09.00 do 13.00 sati provest će se preventivno-represivna akcija na prometnicama Bjelovarsko-bilogorske županije

Foto: ilustracija

U prosjeku, u Europi, u prometu smrtno strada oko 70 ljudi dnevno. Stoga je podizanje razine sigurnosti na cestama globalni izazov koji zahtijeva koordinaciju i zajedničku suradnju.

Već petu godinu zaredom, u organizaciji međunarodne mreže prometne policije ROADPOL, diljem Europe obilježavaju se Dani sigurnosti u prometu. Ovogodišnji Dani sigurnosti u prometu pod sloganom „Ostani živ i spasi živote drugih“ trajat će od 16. do 22. rujna te se preklapaju s Europskim tjednom mobilnosti.

Jedna od niza aktivnosti Policijske uprave bjelovarsko-bilogorska provesti će se u srijedu, 16. rujna 2020. godine u vremenu od 09.00 do 13.00 sati kada će se provoditi pojačani nadzor poštivanja prometnih propisa od strane svih sudionika u prometu na području cijele naše županije. Ova akcija će ciljano biti usmjerena na sankcioniranje nekorištenja sigurnosnih pojaseva (naprijed i straga u vozilu) te nedozvoljeno korištenje mobilnih i drugih uređaja vozača, ali će se sankcionirati i svi drugi prekršaji.

Cilj akcije je smanjenje broja prometnih nesreća i pozitivni utjecaj na stanje sigurnosti u prometu.

Poštujte prometne propise!

Ostani živ i spasi živote drugih! 
 

Najave | Promet i vozila