Značajniji prometni prekršaji

Slika /PU_BB/Promet/lisice.jpg
Foto: ilustracija

U subotu, 30. listopada oko 18.15 sati, u Batinjskoj Rijeci, pijani 62-godišnjak je upravljao teretnim automobilom "Citroen" daruvarskih registarskih oznaka. Budući da vozilo u kretanju nije držao što bliže desnom rubu kolnika, prešao je na suprotnu stranu kolnika gdje je zahvatio bankinu i sletio u putni jarak.
Vozač je bio pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,93 g/kg.
Protiv ovog 62-godišnjeg vozača slijedi optužni prijedlog. 

Istog dana, u 23.25 sati policijski službenici Postaje prometne policije Bjelovar su u nazoru prometa u Velikim Sredicama zatekli 49-godišnjeg vozača da upravlja osobnim automobilom VW Golf, bjelovarskih registarskih oznaka pod vidnim utjecajem alkohola. Njegovim alkotestiranjem utvrđena je koncentracija alkohola od 1,93 g/kg. Budući da je postojala opasnost da će dalje nastaviti upravljati, on je uhićen te doveden u službene prostorije policije gdje je smješten u posebnu prostoriju do otrežnjenja i dovođenja nadležnom sudu, gdje mu je nakon saslušanja rješenjem određeno zadržavanje u trajanju od 8 dana u Zatvoru u Bjelovaru.

U nedjelju, 31. listopada, oko 02.00 sata, u Bjelovaru, u ulici Matice hrvatske, u nadzoru prometa policijski službenici su zatekli 33-godišnjaka da upravlja osobnim automobilom njemačkih registarskih oznaka pod vidnim utjecajem alkohola. Njegovim alkotestiranjem utvrđena je koncentracija alkohola od 2,11 g/kg. Tijekom postupanja vrijeđao je policijske službenike.
On je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije do otrežnjenja i dovođenja nadležnom sudu gdje mu je nakon saslušanja rješenjem određeno zadržavanje u trajanju od 8 dana, nakon čega je predan u Zatvor u Bjelovaru.

Pisane vijesti | Promet i vozila