Značajniji prometni prekršaji

Slika /PU_BB/slike vijesti/alkohol u prometu.jpg
Foto: ilustracija

U petak, 20. listopada oko 17.15 sati u Garešnici, u Ulici Petra Svačića, u kontroli prometa zatečen je 52-godišnji stranac na privremenom boravku u RH, da upravlja osobnim automobilom kutinskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,91 g/kg.

On je uhićen i doveden u službene prostorije Policijske postaje Garešnica do privođenja na Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru uz optužni prijedlog radi počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti promata na cestama.
 

Noćas, 21. listopada u 02.00 sata, u Velikim Sredicama, u kontroli prometa zaustavljeno je osobno vozilo zagrebačkih registarskih oznaka s kojim je upravljao 20-godišnjak.

Utvrđeno je da on upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima, te da upravlja vozilom koje nije registrirano, tehnički pregledano i za koje nije sklopio policu obaveznog osiguranja u prometu.

Njegovim alkotestiranjem utvrđena mu je koncentracija alkohola od 2,29 g/kg u organizmu.

On je priveden u službene prostorije policije gdje je smješten u posebnu prostoriju do otrežnjenja, a protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o obaveznom osiguranju u prometu.

S vozila su privremeno oduzete registarske pločice.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila