Zbog puknuća ploče za hlađenje istjecao amonijak u Iridi d.o.o u Daruvaru.

Danas su tijekom prijepodneva policijski službenici Policijske postaje Daruvar, uz nazočnost sanitarne inspektorice i inspektora zaštite okoliša, obavili očevid kojim je utvrđeno da je danas 28. srpnja 2009. godine oko 05.30 sati u krugu tvrtke "Irida" d.o.o. Daruvar, P. Zrinskog 34, u proizvodnoj hali finalnih proizvoda, u pločastom tunelu za zamrzavanje proizvoda, na neutvrđen način došlo do puknuća jedne ploče za hlađenje u dužini od oko 10 cm te je kroz nastali otvor došlo do istjecanja neutvrđene količine amonijaka.

            Danas su tijekom prijepodneva policijski službenici Policijske postaje Daruvar, uz nazočnost sanitarne inspektorice i inspektora zaštite okoliša, obavili  očevid kojim je utvrđeno da je danas 28. srpnja 2009. godine oko 05.30 sati u krugu tvrtke "Irida" d.o.o.  Daruvar, P. Zrinskog 34, u proizvodnoj hali finalnih proizvoda, u pločastom tunelu za zamrzavanje proizvoda, na neutvrđen način došlo do puknuća jedne ploče za hlađenje u dužini od oko 10 cm te je kroz   nastali otvor došlo do istjecanja neutvrđene  količine amonijaka. Djelatnici "Iride", obučeni za postupanje u kriznim situacijama, zatvorili su dolazne ventile i izvršili neutralizaciju amonijaka koji je iscurio.                                                           

           Izvršenim radnjama iz svoje domene naprijed navedeni inspektori  nisu utvrdili nepravilnosti u radu s amonijakom, niti su utvrdili da je količinom amonijaka koji je iscurio dovedena u opasnost sigurnost uposlenika i okoliša.                                             
 
             Prema izjavi odgovorne osobe "Iride" d.o.o., unutar proizvodne hale  nalazilo se oko 8-10 tona razne ribe koja zbog kontaminacije nije više uporabljiva, a vrijednost iste znati će se nakon zaprimanja odštetnog zahtjeva.  


Stranica