Zaklada policijske solidarnosti donirala knjige i slikovnice djeci u Bjelovaru

Slika PU_BB/Zaklada policijske solidarnosti/Zaklada policijske solidarnosti vrtić.jpg

Foto: PU bjelovarsko-bilogorska

Jučer, 18. travnja u Bjelovaru, u sklopu projekta „Knjigama do osmijeha“, Zaklada policijske solidarnosti darovala je oko 280 slikovnica i knjiga Djelatnosti za zdravstvenu zaštitu djece i mladeži Opće bolnice Bjelovar i Dječjem vrtiću Bjelovar.
Knjige i slikovnice je u ime Zaklade darovao Upravitelj Zaklade i savjetnik Ministra unutarnjih poslova Dubravko Novak uz pratnju načelnika Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske Jakoba Bukvića, zamjenika načelnika PU bjelovarsko-bilogorske Hamdije Mašinovića i tajnice Zaklade Helene Biočić.

Predstavnici Zaklade prvo su posjetili Opću bolnicu Bjelovar, Djelatnost za zdravstvenu zaštitu djece i mladeži gdje je gospodin Novak uručio oko 80 knjiga gospođi Dubravki Višić, dr. med. specijalistici pedijatrije. Gospodin Novak je naglasio da ovim skromnim činom policija pokazuje jedan senzibilizirani pristup zajednici te je naglasio da se nada da će djeca čitajući ove knjige barem na tren zaboraviti svoje bolničke dane i da će im uljepšati i skratiti boravak u bolnici. Također je zaželio liječnicima puno uspjeha u daljnjem radu i što manje posla. Dr. Višić zahvalila se u ime Odjela, roditelja i sve djece za poklonjene knjige napominjući da će djeci te knjige sigurno izmamiti osmijeh na lice.

Nakon toga posjetili su Dječji vrtić Bjelovar gdje je ravnateljica vrtića Dijana Matoš primila na dar 200 slikovnica te se zahvalila u ime vrtića i ponajviše djece naglasivši da će im slikovnice sigurno uljepšati boravak u vrtiću. Također je svim prisutnima, uz pomoć dječice, podijelila brošuru o poticanju emocionalne inteligencije u dječjem vrtiću i Glasilo Dječjeg vrtića Bjelovar. Djeca vrtića su se i sama zahvalila predstavnicima Zaklade uz mali program pjevajući dječje pjesmice. Za istaknuti je da je primopredaji knjiga u vrtiću bio prisutan bjelovarski gradonačelnik gospodin Antun Korušec.

Upravitelj Zaklade Dubravko Novak je ovom prilikom istaknuo kako je cilj ove akcije da se kroz malo i skromno dobro djelo djeci vrati osmijeh na lice te naglasio da se želja Zaklade da se na ovaj način širi humanitarno djelovanje i promoviranje kulture čitanja kod naših najmlađih još jednom ostvarila.


 



Stranica